MELMELADA DE CEBA
Macerar la ceba pelada i trossejada durant tota la nit amb vinagre i sucre.
Cal 6 quilos de ceba, 1/4 de litre de vinagre de vi vermell, 1/4 de got de vi blanc sec i 350 gr de sucre per quilo ( segons les darreres tendències ha de ser morè)
Es cou a un perol gran , fins que s’evapori l’aigua, o sia uns 3/4 d’hora i continuar remenant uns 5 minuts més. En acabat s’ha de triturar i afegir-hi un polsim de sal. Es posa als pots i ….
Ha de bullir al bany maria uns 20 minuts un cop arrenqui.
Després de descansar el tercer dia, tornem a endolcir la vida.
Aquí en teniu la recepta de la melmelada de pruna agredolça:
-
- 1’750 quilos de prunes
- 500 grams de sucre ( morè)
- 200 cl de vinagre ( pot ser de poma però menys quantitat)
- 2 fulles de llorer
- En cas de ser de pruna dolça
- 1 quilo de prunes
- el suc de mitja llimona
- 350 grams de sucre
Les prunes poden ser vermelles, però millor si són Clàudies.
Les trossegem, treient el pinyol, però no la pell. Es posen a coure i es va remenant ( alerta, a més quantitat foc més viu, menys prunes foc més suau). Es va remenant fins que es desfaci, al voltant d’un quart d’hora.
Etiquetar. Conservació dos anys, un cop oberta un parell de mesos.
Procès final d’envasat, s’enganxa una mica, oi?
PASTÍS DE FORMATGE ( Si pot ser de cabra )
Melmelada de móres ( Video-receptari del Priorat )
- 250 grams de formatge tendre fresc (Philadelphia o mascarpone )
- 150 grams de sucre
- 3 ous
- 1 iougurt i mig natural
- 1 cullerada sopera de Maizena
Es barreja tot i es posa al forn a uns 125 graus durant 1 hora.
Es pot afegir algunes panses al rom, fruits de bosc, xocolata en pols….
Gràcies per la propina, Núria.
Més fotos
m’en llepo els dits
Gràcies Rafel, molt bé.
Agnès
De res, bon profit.
Rafel vull fer la melmelada de tomaquet i no se si vaig agafar bé les quantitats de sucre. Per 3 kg de tomaquet, 1’800 de sucre es possible? D’entrada em sembla una mica exagerat.Ja m’ho diras
Agnès
Hola Agnès.
en necessites 600 grams de sucre per cada quilo de tomàquet ja que aquest és molt àcid. Ho tens ben anotat. Enrecorda’t de la canyella quan està cuita i un pessic de sal.
PD: Sempre podem venir després amb les rebaixes.
gràcies
Agnès