Aquests dies he participat a una mini gira literària pels centres de normalització lingüística de Les Corts i Sants. Hem compartit dues vetllades molt interessants amb els alumnes de Català per adults.
Alguns capítols del llibre de relats Línia groga, un batec sota la ciutat han estat materials de treball per a les activitats dels alumnes. La trobada ha servit per parlar sobre la feina d’escriptor, de la creativitat, de ser observadors, lectors i protagonistes. A la vegada servia a molts per llançar-se a la piscina i parlar català sense por.
També han sorgit preguntes sorprenents, com per exemple si un personatge real que ha servit per a inspiració d’un relat em podria fer una demanda …o la pregunta que una jove artista plàstica em va engaltar demanant sobre quan exactament (quin dia) vaig decidir ser escriptor. Amb la xerrada posterior sorgiren situacions dignes de relats que poden ser per si soles capítols de llibre, com el lligue malaguanyat per culpa d’un formatge pudent durant dues hores de viatge en autocar, aconseguir detenir el plor d’un infant parlant-li en rus, les estacions fantasmes de metro, etc…
Un alumne irlandès llegint una de les recreacions d’un relat.
Article del Consorci sobre la xerrada
trobo molt encoratjador que els teus relats siguin utilitzats com cal….ara pots fer un llibre nou a partir de les preguntes que et van fer
Gràcies Elfree, estem treballant en el tema.
Aquestes experiències et poden servir per escriure moltes històries, crec que tens aquestes facultats tan imprescindibles per fer-ho bé, observar i escoltar.
Fantàstica tasca, felicitats!
Aferradetes! 🙂
Moltíssimes gràcies sa lluna
Bessets
🙂